טיפים ומאמרים


בריאות מאחורי הקלעים

נשלח 28 באוק 2013, 01:11 על ידי Etrog Tastes   [ עודכן 28 באוק 2013, 01:26 ]

הכתבה הבאה נועדה להאיר את העיניים לכל אלו שבשגרה היומיומית נאלצים לאכול אוכל תעשייתי ומהיר, אוכל שהוא כמעט ריק מערכים תזונתיים (ומלא בשומנים, עמילנים, מלח וסוכר)

וכמובן בפנייה ישירה אל ילדינו שניזונים ממאכלים ריקים מויטמינים ומינרלים ומלאים בסוכר וחומרים משמרים

יש בשורה טובה!  ודרך נפלאה להכניס מהמשובחים ביותר של הטבע לתוך גופנו – דרך המיצים והשייקים! זהו מדריך פשוט ומקוצר צעד – אחר – צעד! וזה הולך להיות טעים

תקפצו לסופר ותעמיסו כמויות של תפוחים, בננות, גזר, שומר, מלפפונים, אבוקדו, חסה, סלק, סלרי, פירות יער קפואים, תמרים וגרגרי גוג'י.

לכל ירק ופרי יש את הסגולה שלו, הויטמינים המיוחדים שלו וכדי לספק לגופנו את מה שהוא צריך זה לא מספיק לאכול סלט של מלפפון עגבניה וחסה פעם ביום (במקרה הטוב) וחתיכת תפוח, חצי תפוז ושזיף. אפשר ורצוי הרבה יותר מזה!

למשל, סלרי או שומר או קולורבי הם לא פופולאריים במיוחד אבל עשירים כל כך וחיוניים. דרך המיצים נוכל להנות מהם באופן יומיומי

מיצים קשים

יש למג'ימיקס מסחטת מיצים קשים והיא מעולה. או כל מסחטה המיועדת לכך. כדאי שתהיה כזו בבית. הבסיס הוא בדר"כ תפוחים ולזה אני מוסיפה ממה שיש: סלק, גזר, מקלות סלרי, שומר, קולורבי.

זו דרך מעולה להכין לילדים מיץ תפוחים טבעי ובריא, הכי מתוק שיש! בתור התחלה – שילוב של תפוחים ירוקים ואדומים ואח"כ תוספת קטנה בכל פעם, בלי שידעו כמובן... חתיכת גזר, שומר קטן... סלרי למשל, זה ממש למתקדמים. המיצים יוצאים מתוקים מתוקים!

אפשר להקפיא את מיץ התפוחים ולהכין קרטיבים!

שייקים

בתור התחלה כדאי להשתמש בתור בסיס לשייק בתפוח ובננה - תמיד שילוב טוב.

חצי אבוקדו ישתלב נהדר – טעמו אינו דומיננטי והוא חשוב ביותר. וכמובן, להוסיף כל פעם משהו לפי הטעם עד שתוכלו לתת לירקות להיות דומיננטים ויהיה לכם שייק בריאות אמיתי, שייק ירוק מלא בויטמינים.

דוגמה לשייק כזה:

חופן של עלים ירוקים: חסה, רוקט, תרד, מנגולד, פטרוזיליה

מלפפון, חצי אבוקדו

תפוח ירוק + אגס

להמתיק בתמר

לשדרוג בריאותי – להוסיף גרגרי גוג'י / זרעי צ'יה / טחינה גולמית / פירות יער

לסיכום

זו הדרך להכניס לגופנו כמות גדולה של מזון בריא עם ערכים תזונתיים גבוהים!

ההכנה פשוטה, וזה מתאים לכל שעות היום – השייקים מעולים לבוקר, המיץ טוב לצהרי היום להתרעננות ואם לא הספקתם אז יש גם את הערב... 






עניין אותך? - הירשם לניוזלטר שלנו 

וקבל טיפים ומתכונים ללא גלוטן - בחינם

קטנים וחשובים

נשלח 11 ביונ 2013, 01:38 על ידי Etrog Tastes   [ עודכן 28 באוק 2013, 01:30 ]

מידי פעם צצים להם מזונות חדשים המגיעים אלינו מרחבי העולם ומתקבלים באהדה גדולה. שניים מהם אלו זרעי צ'יה וגרגרי גוג'י עליהם אכתוב בקצרה גם מהמידע שקראתי וגם מניסיוני האישי.

זרעי צ'יה

אלו זרעים שמקורם מצמח המרווה. הם מכילים חלבון, ויטמינים ומינרלים, מאזנים את הסוכר בדם, מעצימים אנרגיה וטובים לספורטאים ולמצב רוח.

אבל הכי חשוב, ובגלל זה הם נהיו פופולאריים כל כך – הם עשירים באומגה 3.

מומלץ לאכול עד שתי כפות ביום. משתלב טוב מאוד בדגני הבוקר, במיזלי, דייסות, סלטים, שייקים של פירות או ירקות. מומלץ לשלבם באופן יומיומי, אין להם טעם, רק מרקם של גרגירים קטנים.

גרגרי גוג'י

זהו מזון על מהטובים ביותר בעולם! סוג של אוכמניה, נראה כמו צימוק אדום וטעמו עדין ומתקתק.

הם מכילים המון ויטמין C, סידן, ברזל, אבץ, ויטמיני B, סיבים ועוד. הגרגרים האלו הם מקור עשיר לנוגדי חמצון, מה שאומר שהם מפחיתים את השפעת הרדיקלים החופשיים בגוף.

מומלץ להוסיף לשייקים של ירקות או פירות, לדייסה, סלט פירות או לאכול בצורה הטבעית

המיזלי בתמונה המכיל: שקדים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, שומשום, פשתן, זרעי צ'יה וגרגרי גוג'י


 


אהבתם? פרגנו ב"לייק" ושתפו עם חברים :-) 


 


מיזלי:

מיזלי




עניין אותך? - הירשם לניוזלטר שלנו 

וקבל טיפים ומתכונים ללא גלוטן - בחינם

מייבש מזון

נשלח 2 במרץ 2013, 23:42 על ידי Etrog Tastes   [ עודכן 28 באוק 2013, 01:16 ]

בעקבות שיטוטיי בעולם ה"רו פוד" החלטתי לקנות מייבש מזון! בסביבות שמונה בערב, איך שהבית מתחיל להירגע (טוב, נו... עשר), אני מכניסה פלחים של תפוחים, אגסים, בננות קיווי ובבוקר יש לי - לא ייאמן - צ'יפס! טעמו נפלא, כמות השמן בו היא רק השמן הטבעי שמצוי במזונות אלו, ושאותו מומלץ לצרוך. אין בו תוספות של סוכר או חומרים אחרים. טבע שנכנס לגוף, חמים ונעים. הילדים למשל לא האמינו שאין לפירות היבשים צבע זוהר ושאינם נראים כמו פלסטיק מושלם.... מייבש המזון הוא פתרון מצוין עבור אלו הרגישים לגלוטן, בעיקר משום שזה על בסיס אגוזים וירקות. אז גם אם נתעלם לרגע מכך שזה בריא-על, מדובר כאן בהקלה אמיתית על שגרת התזונה שלנו. אכילה של קישואים, פשתן, שקדים ודומיהם מעולם הפירות ירקות קטניות, היא מבורכת, קלה לעיכול ומזינה את גופנו. בזכות השימוש במייבש המזון, נשמרים גם הערכים התזונתיים של כל המזונות הנפלאים האלו כך שאיננו מאבדים דבר בתהליכים תעשיתיים של עיבוד מזון.

אני עושה עכשיו המון התנסויות במייבש, בודקת טעמים, מרקמים, שילובים וחידושים. למשל: קרקר משקדים טחונים, פשתן וירקות... קורנפלקס מכוסמת... מיזלי מאגוזים ופירות.... קציצות מעדשים... ועוגות ללא קמחים, ללא ביצים וכמובן, ללא אפייה...

צלצלו אם תירצו לבוא לטעום אני אשמח לשתף אתכם בטעמים!
 
 

למה שלא תשתפו את הטיפ עם חברים?


 







עניין אותך? - הירשם לניוזלטר שלנו 

וקבל טיפים ומתכונים ללא גלוטן - בחינם

סופגניות ללא גלוטן

נשלח 21 בנוב 2012, 01:38 על ידי Etrog Tastes   [ עודכן 26 באוק 2013, 23:40 ]

כמובן שכולנו זוכרים את נס פך השמן, אבל זה לא אומר שכל הפך צריך להיות 

בתוך הסופגניה....

חדש! סופגניות אפויות טעימות להפליא

מעוניינים לבוא לטעימות? כיתבו למייל etrogtastes@gmail.com 


לבחירתכם:

* סופגניות אפויות

* סופגניות מטוגנות (קלאסיות)

* סופגניות ללא סוכר

אפשרות למילוי שוקולד או ריבת תות

הזמנות יתקבלו 24 שעות מראש


מחירים:

מארז של 5 סופגניות: 40 ש"ח

מארז של 10 סופגניות: 80 ש"ח + 2 נוספות במתנה!

גם אם מקפיאים את הסופגניות טעמן נשאר נפלא!


ועכשיו טיפים:

למי שמעוניין גם להפחית בסוכר, אנחנו ממליצים להמיר את הסוכר בסילאן, או 

בסטיוויה.

לגבי השמן, מומלץ לטגן בשמן עמוק בטמפרטורה שבין 180-200 מעלות, כך 

הסופגניה סופחת אליה פחות שמן מאשר בטיגון רדוד ובחום נמוך. חשוב 

להקפיד שהשמן לא יתחמצן. אם תראו עשן ואדים עולים מהשמן, יש להחליפו.


בברכת חנוכה שמח!




 

למה שלא תשתפו את הטיפ עם חברים?


 




 

הכנתם פעם כדורי שוקולד מפצפוצי אורז? כנסו - זה ממש פשוט  






עניין אותך? - הירשם לניוזלטר שלנו 

וקבל טיפים ומתכונים ללא גלוטן - בחינם

עידן הנבט

נשלח 25 באוק 2012, 13:27 על ידי Etrog Tastes   [ עודכן 21 בנוב 2012, 01:48 ]

אין ספק שאנחנו חיים בעידן של נבטים.
כל מה שבישלנו בעידן הקודם, אנחנו מנביטים בעידן הזה. 

הרעיון בהנבטה הוא לאכול את הדגן בשלמותו כשהוא כבר הפך לנבט ואז ערכו התזונתי רב והוא קל לעיכול. הנבט עשיר בויטמינים ומינרלים, ומה שהכי נחמד בכל העסק הוא שמכינים ממנו לחם!

אנחנו מרוויחים לחם בריא וטעים. באתר של "עידן הנבט" תוכלו לקרוא על הנושא ולהזמין לחם מקינואה מונבטת. ללא גלוטן, כמובן.







  
https://lh6.googleusercontent.com/-WnyB-NQZ1gU/UImZv0OBZOI/AAAAAAAAAfQ/2y6bw4ozsJ8/s144/%25D7%25A0%25D7%2591%25D7%2598%25D7%2599%25D7%259D.jpg




עניין אותך? - הירשם לניוזלטר שלנו 

וקבל טיפים ומתכונים ללא גלוטן - בחינם

בסיס טעים במיוחד לפיצה מקמח טף

נשלח 2 באוק 2012, 06:10 על ידי Etrog Tastes   [ עודכן 28 באוק 2013, 23:25 ]


טף הוא סוג של דגן, נטול גלוטן, מזון בסיסי בתזונה של העדה האתיופית.

הם מכינים ממנו לחם אינג'רה שזהו לחם אתיופי מסורתי.

הטף מכיל כמויות עצומות של ברזל, חומצות אמינו חיוניות, הוא עשיר במגנזיום בחלבון וויטמינים ולכן מצויין לצמחונים.

טעמו חמצמץ, צבעו כהה והמרקם מזכיר פיתה או פנקייק.

המלצה אישית שלנו - השתמשו בו כבסיס לפיצה!


 

למה שלא תשתפו את המאמר עם חברים?


 




 

הכנתם פעם כדורי שוקולד מפצפוצי אורז? כנסו - זה ממש פשוט  



קמח טף - בסיס להכנת פיצה



עניין אותך? - הירשם לניוזלטר שלנו 

וקבל טיפים ומתכונים ללא גולטן - בחינם

גילו שיש לי צליאק! מה אני עושה עכשיו?

נשלח 17 בפבר 2012, 06:25 על ידי Etrog Tastes   [ עודכן 29 בדצמ 2013, 01:50 ]

מבוא

זה תפס אותי ב"הפתעה" גמורה. 

ביום בהיר אחד, ללא הכנה מוקדמת הגיעה הבשורה - יש לי צליאק
אני זוכרת שבשבועות הראשונים הסתובבתי חסרת אונים, רעבה ובעיקר מאוד מבולבלת!


לקח לי לא מעט זמן כדי להבין שרבים אחרים חוו תחושות תסכול כמו שלי.
אחרי כמה חודשים הבנתי שגם ברגישות הזו יש משהו טוב. שחיי אמנם השתנו - אבל לטובה. למדתי שהצליאק היא הזדמנות אמיתית לאורח חיים מודע ובריא.

אני מקווה שהמדריך המקוצר לצליאקיסט המתחיל הזה שכתבתי יארגן לכם קצת את המחשבות, את המטבח ואת מערכת העיכול.


1. הרשמה לעמותת הצליאק בישראל ב - www.celiac.org.il

במובן מסויים, צליאק היא לא כמו מחלה רגילה. מצד אחד, מבחינה פיזיולוגית, לא מרגישים רע (כל עוד לא מסתבכים עם גלוטן). מצד שני, כדי להתמודד עם צליאק כמו שצריך, נדרשת היערכות מחדש בתחום המזון וגם בנושאים כלליים הקשורים לגמילה מגלוטן. יש המון מידע באינטרנט, אבל כדי שלא תלכו סחור-סחור בעת ליקוטו, מומלץ מאוד להירשם לעמותת הצליאק בישראל. העמותה תספק לכם מידע בכל הקשור לצליאק, באבחונו, בטיפול בו ובשמירה על דיאטה נטולת גלוטן.

דרך העמותה תקבלו רשימת ספקים, יבואנים, מסעדות, חנויות, מזון, רשימת תרופות ותוספי מזון, וכל אלה ללא גלוטן. ובנוסף, חומרי הדרכה למורה או לגננת.

כל חבר בעמותה יכול להזין את נתוניו ולהיכנס לאתר של המדריך המקוון.

אחת לכמה חודשים, העמותה מוציאה בטאון בשם "פתיתים" שיישלח אליכם חינם  בדואר. הבטאון מכיל כתבות מעניינות, אירועים, התפתחויות, מחקרים חדשים ומידע רלוונטי.

לעמותה יש "קו פתוח", שנותן מענה טלפוני לשאלות. אל תהססו להשתמש בו.

 

2. פגישה עם תזונאית / דיאטנית

צליאקיסטים הצורכים מזון המכיל גלוטן חווים תגובה אוטואימונית.

מדובר בתגובה של מערכת החיסון נגד הגוף ולא נגד פולש זר. תגובה זו גורמת נזק לדופן המעי הדק ולבעיית ספיגה של חומרי מזון שונים. עם הזמן הספיגה המופחתת של מרכיבי מזון שונים עלולה לגרום למחסור בוויטמינים, דבר הפוגע בתפקודם של מערכות שונות בגוף ובאיברים חיוניים.

הטיפול במחלת הצליאק מחייב הקפדה על תזונה מתאימה, נטולת גלוטן.

יש לזכור שהגלוטן, או עקבותיו, נמצא לא רק בדגנים, אלא במזונות מעובדים רבים.

דיאטנית טובה תעשה את הסדר המתבקש לקראת שינוי הרגלי האכילה. היא תנחה אתכם ביחס למאכלים שכדאי לצרוך וממאכלים שיש להימנע מאכילתם. 

לעיתים תמליץ הדיאטנית על תקופה קצרה של גמילה מלקטוז על מנת לעזור למעי להשתקם מנזקי הגלוטן.

אחרי הגמילה, ניתן לנהל אורח חיים רגיל ואפילו בריא יותר.


3. קניות

משימת הקניות היא משימה בפני עצמה. צליאקיסטים  צריכים להקפיד לבדוק כל מוצר ולקרוא את כל השורות הקטנות על גבי האריזה.

בתחילת הדרך, הכיתובים על אריזות המזון עלולים להטעות - אז ננסה לעשות קצת סדר.

* יש להמנע ממאכלים שעליהם כתוב "עלול להכין גלוטן" או "עשוי להכיל עקבות של גלוטן"

* כאשר אין כל ציון אזהרה על האריזה - יש להתקשר ליצרן או ליבואן
או להכנס למדריך המזון באתר עמותת הצליאק, כדי לבדוק אם מדובר במזון "בטוח".

* אם כתוב על המוצר כי רמת הגלוטן אינה עולה על ppm  20 (20 חלקים למיליון) המאכל מותר לאכילה.

הדרך הקלה ביותר היא להכנס לחנויות הטבע - למדור שכולו ללא גלוטן ולהתחיל להכיר את המוצרים שם. 

החסרון בכך הוא המחיר. בדרך-כלל מזון ללא גלוטן, בחנויות טבע מובחרות, הוא עסק יקר. בהמשך נדבר על חג הפסח כהזדמנות לארגן את המלאי במחירים סבירים.

המזון שנמצא בחנויות לא תמיד יהיה לטעמנו. ברור שאת חלקו נאהב יותר וחלקו פחות (בתקווה שלא נזרוק לפח...)

אבל אין מה לעשות, זה חלק מהעניין.

במחלקת הקפואים תמצאו מבחר לחמים, פיתות, לחמניות ועוד מוצרים.

במחלקה של ה"ללא גלוטן" תמצאו מבחר גדול של קמח לסוגיו ושל תערובות להכנת לחם. בנוסף תמצאו עוגות, פירורי לחם, קורנפלקס, פסטה, פתיתים, רוטב סויה, בייגלך, קרקרים, עוגות, עוגיות, ופלים ועוד.

 את התבלינים והפירות היבשים רצוי לקנות כשרים לפסח או אורגניים,

ולוודא שאין בהם תוספות לא רצויות.

לגבי עוף ובשר, יש לבדוק כל מוצר במדריך המזון או עם היצרן.

 הכי טוב זה לקנות מזון טרי ולהכין בבית...

 

4. ארגון המטבח

לצליאקיסטים אסור להיחשף לגלוטן, גם לא לפירור של גלוטן - אפילו לא לשאריות של גלוטן שנותרו על הכף מתבשיל אחר.

 רגישות זו מחייבת היערכות מחודשת במטבח, במיוחד אם מדובר בילד

עם צליאק, שיש לו אחים נוספים ללא צליאק והמאכל האהוב עליהם הוא טוסט...

במקפיא, כדאי שתהיה הפרדה. שלא יתערבבו בטעות סוגי הלחם או פירורי הלחם או כל המלאי שקניתם בפסח ושמרתם במקפיא.

הטעם והטריות של חלק מהמוצרים ללא גלוטן נשמרים כך בצורה הטובה ביותר.

בנוגע לטוסטר ומיקרוגל, הניקיון צריך להיות יסודי. עם הפרדה ברורה של תבניות

האפשרות הקלה היא לקנות מכשיר חשמלי נוסף המיועד לאוכל ללא גלוטן.

יש להקפיד שכלי הבישול יהיו נקיים משאריות של מזון עם גלוטן.

רצוי לא להשתמש בכפות עץ ולא להעביר את הכף מהכלי של הפסטה עם הגלוטן לכלי של הפסטה בלי הגלוטן.

לסיכום, עשו הפרדה בצורה הכי קלה ונוחה שבאפשרותכם. מדף ללא גלוטן, ארון ללא גלוטן או קופסאות נפרדות שבהן תאחסנו הכל.

 

5. בישולים

רצוי מאוד שתתחילו לבשל, אם לא עשיתם זאת עדיין. אמנם אפשר לקנות אוכל מוכן ויש מגוון גדול של קפואים, אבל קיימת כאן שאלת המחיר של המוצרים האלו שהוא גבוה ועד כמה הם טעימים (לא תמיד).

קיימות סדנאות רבות של בישול ללא גלוטן, ממכון אברהמסון ועד למבחר שפים שניתן למצוא באינטרנט.

במסעדות ובבתי מלון יש להתייעץ עם השף. בדרך כלל המרקים המכילים אבקות מרק, הסלטים והפשטידות מכילים גלוטן.

בעוף ובבשר יש רטבים ותיבול עם גלוטן ולכן חשוב לברר הכל לפני ההזמנה.

הכל נראה קשה ומסובך בהתחלה,  אבל עם הזמן תמצאו שפע של אפשרויות להכנה בבית ומבחר מסעדות עם מנות ללא גלוטן.

 

6. מחוץ לבית

בחופשות, טיולים וכו' יש להיערך מראש ולפעמים לארוז כמויות גדולות של אוכל! אף על פי שיש מודעות גדולה במקומות רבים.

ברוב בתי המלון, כל מה שצריך לעשות הוא ליצור קשר מראש עם אחראי המטבח או עם השף והם ידאגו לצליאקיסט באופן אישי! גם ללחם בבוקר, וגם לשאר הארוחות.

אם יש לצליאקיסט העדפה כלשהי ללחם כדאי שיקח איתו לבית המלון.

בשטח, אפשר להצטייד בגזיה, כלי בישול, קפואים שהוכנו מראש וכן קופסאות שימורים.

כשיוצאים ליום כיף בבריכה, בלונה פארק, בקניון או סתם לטיול ולא מצטיידים כמו שצריך, אתם עלולים למצוא עצמכם רעבים ואין בסביבה מה שתוכלו לאכול. חשוב תמיד להתארגן מראש.

 

7. חג הפסח - הזדמנות לחידוש המלאי לכל השנה

בפסח יש מגוון של מאכלים ללא גלוטן. עלית, אוסם ועוד חברות מייצרות מוצרים שרמת הגלוטן אינה עולה על 20ppm.

עם זאת, יש לשים לב! קמח מצה (שאסור לאכלו) נמצא במאכלים רבים.

בחנויות טבע אפשר להשיג מצות (שמורות) משיבולת שועל נקי מגלוטן (מוכח ובדוק!)

זו ההזדמנות לקנות תבלינים כשרים לפסח (בדרך כלל טהורים וללא תוספות)

פירות יבשים, קורנפלקס, עוגות וופלים בשפע... ומארזים של כיף כף ופסק זמן! 

 

8. הילדים שלנו

כאשר מבשרים לילד שיש לו צליאק חשוב לשים דגש על מה שמותר לו לאכול מעכשיו ולא על מה שאסור. 

להרחיב את האפשרויות שלו. ליצור רושם שה"מותר" רב מן ה"אסור".

אחרי הכל, עם השקעה ביתית, בישול טוב  ורכישת מוצרים שהוא אוהב, לא יחסר לו דבר.

מעכשיו, הילד יכול לאכול כרגיל, רק עם כמה שינויים קלים. אם אנחנו, ההורים, נראה ונציג את התמונה בצורה בהירה ופשוטה, גם הילד יראה אותה כך.

הורים לילדים קטנים שהולכים לצהרון מאותגרים יותר. אם הצהרון דואג למנה ללא גלוטן, התמזל מזלכם. אם המנה ללא גלוטן אף טעימה - יש לומר כל הכבוד!

אם לא, ההורים ייאלצו לשלוח מדי יום אוכל לגן.


כמה מרכיבים מומלצים לארוחות ילדים:

נקניקיות אורגניות (הרבה יותר בריא מהנקניקיות הרגילות).

המבורגר ביתי, עוף, קציצות ושניצלים בלחמניה.

פסטה, מלוואח  ושקשוקה.

אורז, תירס, פתיתים, פירה, צ'יפס ביתי.  
פיצה ביתית עם כל התוספות שהילדים אוהבים או טוסט עם גבינה צהובה

קיים שפע של מאפים ומתוקים (רק צריך למצוא את אלו שאוהבים) וכל מה שהילד רגיל לאכול.

כמה כמה מרכיבים מומלצים לארוחת בוקר / ביניים

קורנפלקס (מתירס, אורז או קינואה), לחמניות, פנקייקס, מאפינס ועוגות מבננות, תמרים, גזר, טחינה, שוקולד וגבינה. סלט פירות עם קצפת, חלבה, מרציפן, פירות יבשים (ומגוונים: פפאיה, דובדבנים, קוקוס, קיווי), קרקר או ביסקויט עם ממרח (חמאת בוטנים, שוקולד, שקדיה, ריבה)

אל דאגה, יש מבחר גדול. ארגנו נכון ולילד שלכם לא יחסר דבר!

 

9. יידוע הסביבה

לילד יש צליאק ולסביבה אין. מה עושים?

לטעמי, העיקרון הוא לראות את התמונה פשוטה ובהירה.

ליידע. את הסבתות, סבים, דודים, חברים, בייביסיטר, מורה, גננת.

לדאוג שבכל מקום בו הוא נוהג לבקר באופן קבוע, שיהיה לו מה לאכול.

במסיבות יום הולדת שיש בגן או בביתו של ילד אחר, חשוב להצטייד במנה מקבילה ללא גלוטן: פיצה, בורקס, עוגה, ממתקים וכדומה.

בחנוכה לדאוג לסופגניה.
בפורים לדאוג לאוזני המן.
בפסח לדאוג למצות.

לדאוג שבמקפיאים של הסבתות והדודים יהיה לחם ובארון יהיו נשנושים

חשוב שהילד ירגיש שיש מבחר. עם זאת, לא כדאי "לפצות" אותו ביותר מידי סוכר. זה פיתוי שקל להיכנע לא, אבל כלל לא מומלץ.

כדאי לראות בצליאק הזדמנות אמיתית לשדרג את התזונה של כל המשפחה.

 

10. אתרים מועילים

ריכזתי עבורכם רק חלק מהאתרים והפורומים הישראליים שעשויים לעזור לכם, הן בהתחלה והן בהמשך. מטבע הדברים, קיימים עוד רבים אחרים.

אתרוג, טעמים ללא גלוטן: www.etrogtastes.co.il

מכון אברהמסון:  www.abrahamson.co.il

בר אל, מוצרים ללא גלוטן: www.barellife.co.il

קולינריא: www.culinary.org.il

 

פורום צליאק בתפוז  www.tapuz.co.il

פורום צליאק ב- ynet www.ynet.co.il/celiac

ספר ילדים "ילד סנדביץ' בלי גלוטן" www.sandwichboy.co.il


ברגע שתהיו גמולים ונקיים מגלוטן, תרגישו הרבה יותר טוב!

שיהיה המון בהצלחה ובריאות!

 

ואם יש לכם שאלות או הערות - אני תמיד לרשותכם 


רוני דוד

צליאקיסטית מוסמכת

מייסדת אתר אתרוג - טעמים ללא גלוטן

 etrogtastes@gmail.com


למה שלא תשתפו את המאמר עם חברים?






 





ללא גלוטן
ללא גלוטן







עמותת הצליאק בישראל











תור לדיאטנית
קופות החולים מציעות מגוון שירותי דיאטניות
קופת חולים מאוחדת
קופת חולים מכבי
קופת חולים כללית

















עדן טבע מרקט - מאכלים ללא גלוטן
הדרך הקלה ביותר ללמוד היא במדף ללא גלוטן 
בחנויות הטבע המובחרות






















ניקיון המטבח - להעלמת כל שריד של גלוטן
זה הזמן לעשות סדר והפרדה במטבח










אוכל ביתי ללא גולטן
רצוי שתתחילו לבשל, אם עדין לא התחלתם
פירה מיוחד ללא גלוטן של אתרוג
















פסח - הזדמנות לחידוש המלאי ללא גלוטן
חג הפסח - אספקה והצטיידות















מאפינס בננה - ללא גלוטן






























אתרוג - מאכלים ללא גלוטן
אתרוג - טעמים ללא גלוטן










עניין אותך? - הירשם לניוזלטר שלנו 

וקבל טיפים ומתכונים ללא גלוטן - בחינם


על קמחים ללא גלוטן

נשלח 4 בינו 2012, 10:34 על ידי Etrog Tastes   [ עודכן 18 באפר 2013, 13:01 ]

 לקמחים שאינם מכילים גלוטן יש התנהגות שונה וכדאי להכיר חלק מהם.

 הם יכולים להיות מאוד דביקים ולחלק מהם מרקם דחוס וצריך לדעת איך "להתמודד" איתם.

קסאנטן גאם וסיבים תזונתיים יכניסו לבצק אווריריות וישפרו את מרקמו

חלק מהקמחים עשירים בחלבון והם כבדים יותר מהשאר. למשל: קמח כוסמת, דוחן, שקדים, תירס וחומוס. כל אלו בעלי ערך תזונתי גבוה

קמחים נוספים קלילים יותר: קמח אורז מלא, קמח דורה, קמח טף

ויש את אלו שערכם התזונתי נמוך: קורנפלור, קמח תפו"א וטפיוקה


 קמח טפיוקה

טפיוקה מיוצר משורש מניהוט מיובש (שיח שמקורו בדרום אמריקה). 

יש בו כמות גדולה של עמילן, נראה כקמח דק דמוי קורנפלור או ככדורים 

לבנים דמויי פנינה שמכינים מהם בדר"כ קינוחים טעימים.

טעמו כמעט לא מורגש והוא עשיר במינרלים.

משתלב טוב בעוגות, פנקייקס ומאפים ברזילאיים שונים. 


מצורף לינק למתכון לחמניות מקמח טפיוקה (מאתר מבשלים)

 

קמח אורז / אורז מלא

נטחן מגרגירי אורז רגיל או מלא. המלא עדיף.

הוא דגן בעל חשיבות תזונתית גדולה ומכיל סיבים תזונתיים, ויטמיני  B  

ואת כל חומצות האמינו החיוניות (לכן נחשב לחלבון מלא).


קמח האורז משמש בעיקר להכנת מאפים, עוגיות ודייסות. משתלב טוב עם קמח טפיוקה

מאטריות האורז אפשר להכין פסטה ולזניה, ומדפי האורז אפשר להכין אגרול

 


מצורף לינק לכדורי שוקולד מפצפוצי אורז של אתרוג 

 



קמח כוסמת

הכוסמת היא רב תכליתית ואפשר להכין ממנה אינספור מטעמים!

היא נחשבת לבעלת ערכים תזונתיים גבוהים משאר הדגנים. היא מכילה חלבון בריכוז גבוה יותר מחלבונים מן החי, ויטמיני  B, רמה גבוהה של ברזל, אבץ וסלניום.

הכוסמת הירוקה בעלת ערכים תזונתיים גבוהים יותר מהכוסמת הקלויה החומה. אפשר להנביט אותה והיא משתלבת נהדר בסלטים.

קמח הכוסמת משתלב בעוגות, פשטידות, לחמניות ומאפים. 

ניתן להשיג פסטה בצורות שונות מקמח כוסמת. 

לכוסמת אין קשר ל"כוסמין" שנמנה עם חמשת מיני דגן והמשמש לאפיית לחם כמו החיטה.


קמח סויה

לסויה שימושים רבים במאכלים: פולי סויה (אדממה), שמן סויה, טופו, 

גלידות, רוטב סויה, חלב סויה, מעדני סויה, שבבי סויה (דמויי בשר) וקמח סויה.

הסויה היא מקור לחלבון מלא וזו הסיבה שממליצים לצמחונים ולטבעונים לצרוך סויה. 

משרד הבריאות קבע לפני מספר שנים  שמומלץ להגביל את צריכת הסויה

ל- 3 פעמים בשבוע לילדים עד גיל 18.

חשוב לשים לב אילו מוצרים של סויה אינם מכילים גלוטן.

  

קמח תירס

הנוכחות של התירס בחיינו היא יותר משמעותית מכפי שנאה לנו.

התירס נותן לנו את עצמו, עם חמאה ומלח, הוא נותן לנו קמח, 

עמילן (קורנפלור), פופקורן, שמן, אלכוהול, קורנפלקס (שבפסח גם לנו מותר), וחטיפים.

הקורנפלור משמש לבישול, אפייה, הסמכת רטבים ומרקים ועוד. 

ניתן להכין מקמח תירס עוגות, לחמניות, פולנטה, טורטיות, פנקייקס, פשטידות


קמח תף

טף הוא סוג של דגן, נטול גלוטן, מזון בסיסי בתזונה של העדה האתיופית. הם מכינים ממנו לחם אינג'רה שזהו לחם אתיופי מסורתי.

הטף מכיל כמויות עצומות של ברזל, סידן, הוא עשיר במגנזיום, בחלבון וויטמינים ולכן מצויין לצמחונים.

טעמו חמצמץ צבעו כהה והמרקם מזכיר פיתה או פנקייק.

המלצה אישית שלנו - תשתמשו בו כבסיס לפיצה!


קמח שקדים

את הקמח הזה אפשר למצוא באריזות ואקום וגם בתפזורת במשקל.

מומלץ לטחון שקדים (קלופים) בבית ולהכין את הקמח לבד. הוא נהדר בעוגות ומאפים, ניתן לשלבו עם קמחים אחרים.

וכולנו יודעים כמה בריאים השקדים!

 

קמח חומוס

הקמח הזה הוא רך ועדין גם במרקם וגם בטעם. עשיר בחלבון

מתאים למאפים ולשניצלים (במקום פרורי לחם).



שיהיה בתאבון :-)


אהבתם? שתפו את המאמר עם חברים?


 
 
 



עניין אותך? - הירשם לניוזלטר שלנו 

וקבל טיפים ומתכונים ללא גלוטן - בחינם




























עניין אותך? - הירשם לניוזלטר שלנו 

וקבל טיפים ומתכונים ללא גולטן - בחינם

דיאטת גלוטן כטיפול אקטיבי ואפקטיבי באוטיזם / עידית להב

נשלח 22 בדצמ 2011, 13:43 על ידי Etrog Tastes   [ עודכן 16 באפר 2013, 06:48 ]

דיאטת גלוטן כטיפול אקטיבי ואפקטיבי באוטיזם / עידית להב



זה אמנם מידע נפוץ אבל רק הורים לאוטיסטים שמחטטים ממש באדיקות באינטרנט 
בלי להתייאש מגיעים אליו. בעולם המקביל אליו עובר לגור כל מי שמתמודד עם ילד שמאובחן כאוטיסט מסתובבת שמועה שמתחזקת והולכת על פרוטוקול טיפול ביו רפואי שעוזר.

לתיאוריה שתומכת בפרוטוקול המורכב הזה קוראים התיאוריה הביו רפואית או DAN!.


נכון שעוד לא יודעים ומבינים הכול על הנסיבות להיווצרות האוטיזם אבל זה גם לא כזה מסתורין גדול כמו שאנשי הרפואה אוהבים לעשות מזה, בעיקר כדי לכסות ולהסביר את חוסר היכולת שלהם לרפא.


אם להסביר באופן מופשט, אצל רוב הילדים האוטיסטים תהליכי העיכול וסינתזת המזון בגוף לא עובדים טוב. לתאי המוח לא מגיעים חומרים מזינים דרושים, הגוף לא מסוגל לסלק רעלים, לתקן את עצמו, לייצר מספיק אנרגיה וחלבון לתפקוד נורמלי של הגוף.


הטיפול הביו רפואי מסתמך על נתינת ויטמינים ותוספי מזון תומכים ועל שינויים בצריכת המזון למזון קל לעיכול ולמרות שזה לא עובד על כל הילדים – רוב הילדים שמטופלים בשיטה הזאת (60%) מראים שיפור ממשי, זזים על הספקטרום או מחלימים לגמרי.

נכון לעכשיו, אין טיפול רפואי לאוטיזם, כך שלרוב ההורים המיוסרים, גם שיפור חלקי או סיכוי כלשהו לשיפור הוא טוב מספיק.

לא בשביל הרופאים, כמובן.


בשביל הרופאים, אם זה לא טיפול שמשפיע באופן הומוגני על כל הילדים, זה לא נחשב טיפול.

להורים יש חלון הזדמנויות מצומצם לעזור לילדים שלהם. רובם לא מתכוונים לחכות עד שמשהו יימצא משהו טוטאלי.

מה גם שהפרוטוקול ניתן לביצוע ללא רופא. הוא אומנם דורש מסירות, למידה, מעורבות פעילה יום יומית ורגישות גדולה לילד

אבל כשזה משפיע והילד מתקלף מהקליפות הארורות של האוטיזם וחוזר הביתה זה שווה הכל.

על פי התיאוריה הביו רפואית, חלק מהילדים האוטיסטים אלרגיים לסוגים מסוימים של מזון.

מערכת החיסון שלהם מפנה את המשאבים שלה להילחם באלרגיה במקום לשחרר משאבים לתפקוד נורמאלי של המוח,

ואז מופיעים הסימפטומים הנוירולוגיים שמוגדרים כאוטיזם.


כדי לעזור לרפא את מערכת העיכול ולהרגיע את המערכת החיסונית של הילד, על הילד להתנזר מסוגים מסוימים של מזון לכמה חודשים.

ברגע שמערכת העיכול מחלימה, אפשר להחזיר בחזרה ובהדרגה את סוגי המזון.


בראש ובראשונה בין המזונות שיש להוריד מהפרק נמצאים קזאין וגלוטן.

אצל ילדים אוטיסטים רבים שעומדים במשטר הדיאטה הזה חל שיפור ניכר תוך זמן קצר.

השיפורים שמתוארים על ידי הורים הם שיפור במגע עין, בריכוז, ביכולות המילוליות והיעלמות ההתנתקויות.

ילדים אוטיסטים רבים סובלים משלשול כרוני או מעצירות כרונית שגם הם נעלמים ברגע שמחילים עליהם את הדיאטה.


כמובן שהדיאטה צריכה להיעשות בליווי ובקרה של רופא או דיאטנית שמבינה עניין,

אבל השורה התחתונה היא שזה באחריות ובהחלטת ההורים.

ההורה הוא שצריך לקחת אחריות רבה ולאגור אומץ ואנרגיה ולצלול לתוך העולם הזה בכל הכוח.

הקשיים רבים. לוגיסטית, רגשית, לא כל כך כלכלית יחסית לסוגים אחרים של טיפולים מקובלים, שעולים הון תועפות

ולא מביאים לשיפור אפילו קצת דומה. הסיכון קטן.

מומלץ לנסות את הדיאטה במשך שישה חודשים לפני שמחליטים להפסיק, אבל 

רוב ההורים שיזכו לראות שיפור יראו אותו באופן כמעט מיידי.


הרשת וחנויות הספרים המקוונות מלאות מידע, פורומים וספרים מפורטים.

לא תרופה, אבל טיפול מומלץ.


אהבתם? פרגנו ב"לייק" ושתפו עם חברים :-) 


 



 

 






עניין אותך? - הירשם לניוזלטר שלנו 

וקבל טיפים ומתכונים ללא גלוטן - בחינם

מעדן חלב בעונג רב

נשלח 12 בדצמ 2011, 12:12 על ידי Etrog Tastes   [ עודכן 11 ביונ 2013, 01:42 ]

מעדן בריא ללא גלוטן בהישג ידכם

אני מניחה שרובנו לא באמת חושבים שמעדן
חלב שנמכר בסופר הוא דבר בריא במיוחד. 
או שהמתיקות שלהם היא טעמם הטבעי...

אבל את הקטנים שלנו זה לא ממש מעניין
ועל "היופלה" שטוזים שלהם הם לא תמיד מוכנים לוותר. 


אז קבלו טיפ:

קחו גביע יוגורט וגביע שמנת חמוצה וערבבו. 
הוסיפו פירות יער: דובדבנים, פטל, אוכמניות וכו'. 
המתיקו בסילאן או דבש, לפי הצורך והטעם

מלאו גביע ריק ששמרתם של יופלה שטוזים 

ככה תרוויחו בקלות מעדן עשיר בויטמינים, ללא מייצבים,
ללא חומרי טעם וריח, ללא סוכר מיותר 
ולא פחות חשוב... תרוויחו גם ילד מרוצה

בתיאבון

אהבתם? פרגנו ב"לייק" ושתפו עם חברים :-) 


 


                    ככה זה יוצא לנו:

מעדן חלב טבעי



עניין אותך? - הירשם לניוזלטר שלנו 

וקבל טיפים ומתכונים ללא גלוטן - בחינם

1-10 of 12