טיפים ומאמרים


Untitled

נשלח 29 בינו׳ 2017, 2:29 על ידי Etrog Tastes   [ עודכן 25 באפר׳ 2017, 0:51 ]


Untitled

נשלח 29 בינו׳ 2017, 2:25 על ידי Etrog Tastes   [ עודכן 25 באפר׳ 2017, 0:52 ]


המדריך לצליאקיסט המתחיל - פרק שלישי בסדרה

נשלח 29 בספט׳ 2014, 0:32 על ידי Etrog Tastes   [ עודכן 29 בספט׳ 2014, 0:34 ]

קניות

משימת הקניות היא משימה בפני עצמה. צליאקיסטים  צריכים להקפיד לבדוק כל מוצר ולקרוא את כל השורות הקטנות על גבי האריזה.

בתחילת הדרך, הכיתובים על אריזות המזון עלולים להטעות - אז ננסה לעשות קצת סדר.

* יש להמנע ממאכלים שעליהם כתוב "עלול להכין גלוטן" או "עשוי להכיל עקבות של גלוטן"

* כאשר אין כל ציון אזהרה על האריזה - יש להתקשר ליצרן או ליבואן או להיכנס למדריך המזון באתר של עמותת הצליאק, כדי לבדוק אם מדובר במזון "בטוח".

* אם כתוב על המוצר כי רמת הגלוטן אינה עולה על ppm  20 (20 חלקים למיליון) המאכל מותר לאכילה.

חנויות הטבע - מדור שכולו ללא גלוטן

מקרר הקפואים זו בעצם המאפיה שלנו. המאפיה הקפואה שלנו!

שם יש לחמים מסוגים שונים, פיתות, בייגל, חלה, בגטים, לחמניות, קרואסונים, בורקס, מלוואח, ג'חנון, פלאפל, פשטידות קישים, טבעול ובטוח עוד כי כל הזמן מחדשים. החיסרון בכך הוא המחיר. בדרך- כלל מזון ללא גלוטן, בחנויות טבע מובחרות, הוא עסק יקר.

חלק לא תמיד יהיה לטעמנו. ברור שאת חלקו נאהב יותר וחלקו פחות (בתקווה שלא נזרוק לפח...) אבל אין מה לעשות, זה חלק מהעניין.

יש עוד מחלקה ללא גלוטן שבה נמצא את המוצרים הבאים:

מבחר גדול של קמח לסוגיו: תפו"א, טפיוקה, חומוס, תירס, שקדים, קינואה, דורה, טף, דוחן, אפונה, אורז, כוסמת, סויה.

 תערובות להכנת: לחם, עוגות, עוגיות, פנקייקס, מאפינס, סופגניות, בלינצ'ס, מאלבי, פוקצ'ה, פיצה, וופל בלגי

מוצרים שונים: פרורי לחם, קורנפלקס, חטיפי אנרגיה, פסטה מתירס, פסטה מאורז, פסטה מכוסמת, רוטב לפסטה, קרקרים, בייגלה, עוגות, עוגיות, וופלים, קקאו, שוקולד למריחה, פתיתים, קוסקוס, רוטב סויה, תמצית וניל, משפרי אפיה, דפי לזניה, דפי אורז, אבקת מרק, שקדי מרק, גביעים לגלידה, מצות.

ובשורה לאוהבי הבירה: יש בירה ללא גלוטן, טעימה מאוד

חסר למישהו משהו? אולי טבח או שף וגם את המקצוע הזה נלמד בהמשך.

בנוגע לפריכיות:

פריכיות עלולות להטעות כי הנטייה הטבעית היא לחשוב שזה מאורז ומותר. יש פריכיות מתירס, אורז וכוסמת שמכילות גלוטן וגם כאלו שלא. חשוב לשים לב

ובטח לא לקנות את הפריכיות מחמישה דגנים או שיבולת שועל.

בהמשך נדבר על חג הפסח כהזדמנות לארגן את המלאי במחירים סבירים.

תבלינים:

תתפלאו אבל גם כאן צריך לבדוק שהתבלינים נקיים. במדריך המזון של עמותת הצליאק הכל מפורט. ואלו שכשרים לפסח גם נקיים מגלוטן. כך גם לגבי פירות יבשים.

עוף ובשר:

יש רשימות מפורטות של כל המוצרים התעשיתיים של הבשר. למשל נקניקיות, המבורגר, קבב וכו'.  חלקם מכילים גלוטן וחלקם לא.  כמובן שהכי מומלץ לקנות עוף ובשר טריים ולבשל בבית. כך גם לגבי תחליפי הבשר, טבעול וכו'.

סיפור אישי:

בתחילת דרכי קניתי המון מוצרים ללא גלוטן. ראיתי את השפע הקיים, הכל נראה מבטיח

ולקח לי זמן להבין שהטעמים הם לא טעמים רגילים. הכל שונה... ומייקר באופן משמעותי את הקניות.

עם הזמן, החלטתי לוותר על כל מיני מאכלים שמזמן רציתי לוותר עליהם אבל הם היו טעימים מידי. אז הנה הרגשתי שיש לי הזדמנות פז. למשל, לוותר על בורקס... על פיתה...כן זה אפשרי!

על חלת שבת היה לי מאוד קשה לוותר ולכן מידי פעם אני אופה. בתהליך הדרגתי שיחררתי את הוופלים, דגני בוקר שאהבתי, דייסת שיבולת שועל. תוך כדי כך, גיליתי תחליפים: גרנולה שאני מכינה בתנור, דפי אורז ממולאים בעוף וירקות ועוד.





עניין אותך? - הירשם לניוזלטר שלנו 

וקבל טיפים ומתכונים ללא גלוטן - בחינם

המדריך לצליאקיסט המתחיל - פרק שני בסדרה

נשלח 30 ביוני 2014, 1:34 על ידי Etrog Tastes   [ עודכן 30 ביוני 2014, 1:36 ]

פגישה עם תזונאית ושינוי בתפריט

השלב הבא, לאחר שאובחנתם עם צליאק, יהיה לגשת לתזונאית מטעם קופת חולים או באופן פרטי.

התזונאית תסביר לכם שעליכם להימנע מעכשיו לחלוטין מגלוטן ובתור התחלה תאלצו להימנע ממוצרי חלב ומלקטוז. בעצם יש לכם כרגע דלקת במעיים וכדי לתת לה לחלוף אסור לאכול לקטוז שגם הוא מגרה את המעי. לא צריך להפסיק לחלוטין עם חלב, יש המון מוצרים דלים בלקטוז כמו סוגים מסוימים של גבינה צהובה, קוטג', חלב דל לקטוז ועוד. התזונאית תפרט לכם.

על הלקטוז:

סוכר החלב מתפרק ע"י אנזים ששמו לקטאז. אנשים שיש להם כמות קטנה מאנזים זה, סובלים מבעיות עיכול של חלב ומוצריו והתופעה נקראת "אי סבילות לחלב".

בצליאק ומחלות מעיים אחרות, מומלץ להימנע ממזונות אלרגניים וחלב הוא כזה. עוד מזונות אלרגניים הם: פירות הדר, עגבניות , ביצים. אך כל זה בתאום עם תזונאית

את המידע הזה קראתי במאמרים על צליאק וליקטתי אותו באופן אישי. חשוב לי ליידע אתכם אך אין פה המלצות לגמילה ממזונות אחרים פרט לאילו שמכילים גלוטן

השינוי התזונתי:

עליכם לדעת אילו דגנים אסורים לאכילה ואילו מותרים, יש כאלה ששנויים במחלוקת ועוד מגוון רחב של מאכלים שמכילים גלוטן. אם יש לכם חוסרים שהצטברו ועליכם להשלים כמו ויטמינים, ברזל וכו' זה הזמן לבדוק

רשימת הדגנים המכילים גלוטן: חיטה, שעורה, שיפון, כוסמין, שיבולת שועל

רשימת הדגנים שאינם מכילים גלוטן: תירס, אורז, קינואה, כוסמת, דוחן, אמרנט

מוצרים תעשייתיים רבים מכילים גלוטן ואלו שאינם מכילים בדר"כ יהיה כתוב על האריזה שאינם מכילים או שמכילים עד ppm 20 כלומר, 20 חלקים למיליון (וזה מותר)

מה זה אומר?

שאסור: פרורי לחם, אבקת מרק, רוטב סויה, פיצוחים (שקונים במשקל ובדר"כ מכילים קמח), קוסקוס, בורגול, סולת, רטבים, דגני בוקר, תבלינים, פירות יבשים (לבדוק), בירות ומשקאות אלכוהול שונים, בשר משומר, סייטן. ואלו כמובן  דוגמאות בלבד

ולמה אסור? כי מוצרים אלו מכילים גלוטן או שמסיבות שונות מוסיפים למוצרים אלו גלוטן או קמח. וחלקם מיוצרים על פס ייצור שיש בו שרידי גלוטן.

מותר: פרורי לחם מיוחדים שרשום עליהם שאינם מכילים גלוטן וכך גם לגבי כל הרשימה של האסורים. כל אלו מייצרים ללא גלוטן במפעלים שיועדו לכך ולכן ניתן להשיג הכל כמעט. למשל רוטב סויה, אבקת מרק, קורנפלקס, בירות, לחם, קרקרים וכו'.

השנויים במחלוקת:

שיבולת שועל לכשעצמה אינה מכילה גלוטן אך היא גדלה ליד הדגנים שמכילים. ניתן להשיג בחו"ל שיבולת שועל נקייה מגלוטן.

מוצרים שיש לבדוק: תמצית וניל , חומץ אורז לסושי, חלב סויה, שוקולד, גלידות

למה כדאי לשים לב?

יש שפע של מוצרים ללא גלוטן בסופר כמו: לחמים, תערובות קמחים לאפייה, אבקות, בצקים קפואים ועוד. כל אלו עשויים להכיל כמויות גדולות של שומנים מוקשים, סוכר, ביצים, קמחים שערכם התזונתי נמוך, קורנפלור.

יפה שמישהו דואג לנו ומייצר את כל אלו, כדי שלא יחסר לנו המלאווח, הפלאפל, הג'חנון והפיתה ואיך שכחנו את הבורקס... אבל כשזה מגיע לבריאות שלנו, כדאי להכין הכל בבית.

שימו לב למינונים ושמרו על תזונה מאוזנת.

בהמשך, נלמד להשתמש בקמחים המשובחים ביותר ולהכין מנות בריאות טעימות וקלות!

סיפור אישי:

הכמיהה הגדולה ביותר שלי היתה למאפה טרי. במיוחד כשנכנסים למאפיה ועולים ניחוחות של קרואסונים שיצאו מהתנור. בהתחלה הייתי ניגשת למקררים של המוצרים הקפואים בסופר וקונה מידי פעם את הקרואסונים הקפואים, הפיתות, הלחמניות...

מהר מאוד הבנתי שזה משהו אחר לגמרי. וכך מעידים רבים כמוני. זה לא אותו טעם ואפילו לא דומה. חלק מהמוצרים טעימים יותר, חלק פחות.

אז מה עושים? קניתי קמחים, הוצאתי מתכונים מהאינטרנט והתחלתי להכין כל מה שמצאתי. לחם, פיצה, עוגות. ואז הבנתי שדרוש פה מאמץ רב כדי להוציא מתכונים טובים! לא מכל קמח נטול גלוטן יוצא מאפה רך ואוורירי אלא משהו שיותר דומה לדבק או קרש. הכל נדבק לידיים. למה לוקח לי שעה לשטוף את הידיים? למה אני לא מצליחה ללוש?

עברתי למתכונים ללא קמח או מעט מאוד. שזה אומר עוגות פאדג', מוס, קצפות, שוקולדים, מרנג גלידות, והמון ביצים! ויתרתי על לחם, אכלתי רק פריכיות אורז, ועדיין לא הייתי מרוצה מהמצב התזונתי שלי. גם מזה שלא אכלתי בריא וגם מכך שעדיין רציתי את המאפה – לחם, חלה, עוגיות וכו'.

ואז, בהמשך לניסוי וטעייה, הצלחתי להכין בצק פריך לעוגיות ומאפה במרקם אוורירי, ולחם טעים ובריא. לקחתי מתכונים רגילים, ושילבתי קמחים רגילים בהתאם לאופיים המיוחד.

לא לכל אחד יש את הסבלנות או הרצון לעשות כך, זה ברור. אבל כאן תמצאו כמה מתכונים פשוטים ומנצחים. אז תיגשו לתזונאית תתחילו את השינוי ותגידו לעצמכם שתעמדו בזה!






עניין אותך? - הירשם לניוזלטר שלנו 

וקבל טיפים ומתכונים ללא גלוטן - בחינם

המדריך לצליאקיסט המתחיל - פרק ראשון בסדרה

נשלח 1 ביוני 2014, 2:49 על ידי Etrog Tastes   [ עודכן 1 ביוני 2014, 3:00 ]

מידע על מחלת הצליאק

מהי בעצם מחלת הצליאק?

זוהי מחלה אוטואימונית, כלומר שמערכת החיסון פוגעת ברקמות ואיברים בגוף. במקרה הזה – מערכת העיכול. כאשר יש חשיפה לגלוטן נוצרת דלקת במעיים וזה גורם לבעיית תפקוד שלהם ובעקבות כך, המזון לא נעכל ולא נספג טוב.

זוהי מחלה כרונית ויש להפסיק לצרוך גלוטן לחלוטין על מנת שהמעי יתרפא ויחזור לתפקד כראוי.

במה היא פוגעת?

הגלוטן גורם לדלקת ברירית המעי וזה מוביל לשרשרת של פגיעות אפשריות במערכות שונות בגוף. החל ממערכת העיכול שמתקשה לספוג את הויטמינים מהמזון ועד למחלות כרוניות ותופעות נוירולוגיות. כלומר היא יכולה לפגוע במאגרי הברזל בדם, בקצב הגדילה, חולשה, מחלת הנפילה, סוגים מסוימים של סרטן  ועוד.

יש לצליאק מגוון רחב של תופעות:

חלקן ברורות ומורגשות היטב, למשל: כאבי בטן, שלשולים, כאבי ראש. וחלקן סמויות ומתבטאות בדרכים שונות למשל: אנמיה, מחסור בויטמינים, תת תזונה, עיכוב בגדילה אצל ילדים, בעיות נוירולוגיות.

האבחנה - "מחלת 1000 הפנים"

בעבר אבחנו את הצליאק כאשר היו כאבי בטן, שלשולים והפרעות בעיכול, אבל כיום כבר ידוע שיש לה 1000 פנים והיא יכולה להתבטא בתופעות שכביכול "לא קשורות" למערכת העיכול

אצל ילדים המחלה בדר"כ תתבטא בשלשולים, בטן תפוחה, משקל ירוד ועיכוב התפתחותי. בגילאים יותר מתקדמים יש כבר מגוון ביטויים אחרים. ביניהם: אנמיה מחוסר ברזל, "מחלה שקטה" שבה החולה אינו מרגיש כלל שיש בעיה אך נגרם נזק למעי. או מחלה כרונית אחרת שבעקבותיה יכולה להתפתח הצליאק.

איתור המחלה:

כדי לאתר את המחלה, בהתחלה עושים בדיקות לנוגדנים אותם מאתרים בבדיקת דם. ולאחר מכן בדיקת ביופסיה שבה לוקחים דגימה של רקמת המעי. רקמת המעי משנה את צורתה כאשר יש צליאק וכך בעצם רואים את זה.

לאחר גמילה מגלוטן ניתן לחזור על הבדיקה ולראות שאכן יש שיפור במבנה של רקמת המעי וכך לקבל פידבק שאנו בדרך הנכונה והמעי מתפקד טוב.

כאשר בן משפחה אובחן עם צליאק, מומלץ לכל המשפחה הקרובה לעשות גם כן בדיקות. 

מה קורה לאחר שמפסיקים לחלוטין לצרוך גלוטן?

קורה דבר נהדר! מתחיל בגוף תהליך של ריפוי וכל התופעות שהיינו רגילים אליהן, אם זו עייפות או כאבי בטן בלתי פוסקים, כאבי ראש ושאר תופעות משונות, כל אלו יכולים להפסק. לאט לאט, עם החלמתו של המעי ועם תזונה נכונה תחושת העייפות תחלוף ובמקומה תגיע תחושת רעננות, מרץ, ללא תחושות מציקות בבטן. מחסני הברזל יתמלאו, הגוף ישלים את החוסר שהיה לו בויטמינים חיוניים! ואנו צריכים לדאוג לגוף ולהשלים את החסרים. זה נחמד שיש בצק לפיצה ללא גלוטן בסופר! אבל זיכרו, אולי הגוף שלנו זקוק להרבה מעבר וכדאי לבדוק איך נוכל להשלים את החסר.

מה קורה אם איננו נמנעים מגלוטן?

כאשר איננו נמנעים מגלוטן, מה שקורה זה שהמעי לא יכול להחלים ולהתאושש מהנזק שנגרם לו. הדלקת ממשיכה להתקיים ברירית והמזון לא נעכל טוב, נוצרת תת ספיגה של מזון וחוסרים משמעותיים. לכן, אצל ילדים הדבר עלול להוביל לעיכוב צמיחה פיזית וגם מנטאלית.

יש גם תופעות נלוות. כלומר, גם אם אנחנו נמנעים מגלוטן ועושים כל מה שצריך, לפעמים עלינו לטפל במערכות בגוף שנפגעו כמו למשל אנמיה שגררנו הרבה שנים בעקבות חוסר מודעות למחלה, או עייפות וחולשה.

יש גם צד טוב

במובן מסויים, צליאק היא לא כמו מחלה רגילה. מצד אחד, מבחינה פיזיולוגית, לא מרגישים רע (כל עוד לא מסתבכים עם גלוטן). מצד שני, כדי להתמודד עם צליאק כמו שצריך, נדרשת היערכות מחדש בתחום המזון וגם בנושאים כלליים הקשורים לגמילה מגלוטן. יש המון מידע באינטרנט, אבל כדי שלא תלכו סחור-סחור בעת ליקוטו, מומלץ מאוד להירשם לעמותת הצליאק בישראל: www.celiac.org.il

למידע נוסף ניתן לפנות אלינו באתר www.etrogtastes.co.il

העמותה

עמותת הצליאק תספק לכם מידע בכל הקשור לצליאק, באבחונו, בטיפול בו ובשמירה על דיאטה נטולת גלוטן.

דרך העמותה תקבלו רשימת ספקים, יבואנים, מסעדות, חנויות, מזון, רשימת תרופות ותוספי מזון, וכל אלה ללא גלוטן. ובנוסף, חומרי הדרכה למורה או לגננת.

כל חבר בעמותה יכול להזין את נתוניו ולהיכנס לאתר למדריך המקוון שבו יש את רשימות עם כל המוצרים שאינם מכילים גלוטן או כאלו שבספק.

אחת לכמה חודשים, העמותה מוציאה בטאון בשם "פתיתים" שיישלח אליכם בדואר. הבטאון מכיל כתבות מעניינות, אירועים, התפתחויות, מחקרים חדשים ומידע רלוונטי.

לעמותה יש "קו פתוח", שנותן מענה טלפוני לשאלות. אל תהססו להשתמש בו.

סיפור אישי

אף פעם לא עברה במוחי המחשבה שאני רגישה לגלוטן. רופאת המשפחה שלי, מהתבוננות בבדיקות דם שגרתיות, העלתה את האפשרות שאולי מצב כזה קיים. התלונה היחידה שלי היתה שאני סובלת מכאבי ראש.

אחרי שעברתי ביופסיה התשובה הייתה חיובית ומיד נאלצתי להפסיק לאכול גלוטן. אבל לא הפסקתי מיד. חשבתי שאם אהיה קשובה לגוף שלי ומידי פעם אקח רק ביס קטן, לפחות מהחלה של שבת אז הכל יהיה בסדר...

לא היה לי מושג מה אני עושה! לקח הרבה זמן עד שהבנתי. אי אפשר לאכול את מה שנמצא מעל הבצק של הפיצה... ולא את המוס מעל עוגת השוקולד... ולא מרק עם ממש טיפונת של אבקת מרק...

זהו שלב שצריך לעבור, עניין של הרגל ועם הזמן לומדים איך להתכונן להסתדר ולהנות!

לסיכום:

נסכם בנימה אופטימית וננסה לקחת את כל הטוב שבעניין.

מעכשיו אנחנו שמים לב לכל מה שנכנס לגוף! יש ללמוד היטב מה אסור, מה מותר ועל כך נרחיב בהמשך. מטרת המדריך הזה היא לתת לכם את כל המידע הדרוש!

העיקר, להימנע מגלוטן לחלוטין. אין פה תרופות! אנחנו הרופאים של עצמנו, יש לנו יכולת לאפשר לגוף לרפא את עצמו, ולשדרג את בריאותנו בצורה משמעותית ולתת לתופעות המציקות לחלוף. גם אלו שאינם מרגישים תופעות מציקות, צריכים לדעת שבתוך הגוף מתרחש תהליך לא תקין וגם הם חייבים להימנע מגלוטן.

בהצלחה!






עניין אותך? - הירשם לניוזלטר שלנו 

וקבל טיפים ומתכונים ללא גלוטן - בחינם

בריאות מאחורי הקלעים

נשלח 28 באוק׳ 2013, 1:11 על ידי Etrog Tastes   [ עודכן 28 באוק׳ 2013, 1:26 ]

הכתבה הבאה נועדה להאיר את העיניים לכל אלו שבשגרה היומיומית נאלצים לאכול אוכל תעשייתי ומהיר, אוכל שהוא כמעט ריק מערכים תזונתיים (ומלא בשומנים, עמילנים, מלח וסוכר)

וכמובן בפנייה ישירה אל ילדינו שניזונים ממאכלים ריקים מויטמינים ומינרלים ומלאים בסוכר וחומרים משמרים

יש בשורה טובה!  ודרך נפלאה להכניס מהמשובחים ביותר של הטבע לתוך גופנו – דרך המיצים והשייקים! זהו מדריך פשוט ומקוצר צעד – אחר – צעד! וזה הולך להיות טעים

תקפצו לסופר ותעמיסו כמויות של תפוחים, בננות, גזר, שומר, מלפפונים, אבוקדו, חסה, סלק, סלרי, פירות יער קפואים, תמרים וגרגרי גוג'י.

לכל ירק ופרי יש את הסגולה שלו, הויטמינים המיוחדים שלו וכדי לספק לגופנו את מה שהוא צריך זה לא מספיק לאכול סלט של מלפפון עגבניה וחסה פעם ביום (במקרה הטוב) וחתיכת תפוח, חצי תפוז ושזיף. אפשר ורצוי הרבה יותר מזה!

למשל, סלרי או שומר או קולורבי הם לא פופולאריים במיוחד אבל עשירים כל כך וחיוניים. דרך המיצים נוכל להנות מהם באופן יומיומי

מיצים קשים

יש למג'ימיקס מסחטת מיצים קשים והיא מעולה. או כל מסחטה המיועדת לכך. כדאי שתהיה כזו בבית. הבסיס הוא בדר"כ תפוחים ולזה אני מוסיפה ממה שיש: סלק, גזר, מקלות סלרי, שומר, קולורבי.

זו דרך מעולה להכין לילדים מיץ תפוחים טבעי ובריא, הכי מתוק שיש! בתור התחלה – שילוב של תפוחים ירוקים ואדומים ואח"כ תוספת קטנה בכל פעם, בלי שידעו כמובן... חתיכת גזר, שומר קטן... סלרי למשל, זה ממש למתקדמים. המיצים יוצאים מתוקים מתוקים!

אפשר להקפיא את מיץ התפוחים ולהכין קרטיבים!

שייקים

בתור התחלה כדאי להשתמש בתור בסיס לשייק בתפוח ובננה - תמיד שילוב טוב.

חצי אבוקדו ישתלב נהדר – טעמו אינו דומיננטי והוא חשוב ביותר. וכמובן, להוסיף כל פעם משהו לפי הטעם עד שתוכלו לתת לירקות להיות דומיננטים ויהיה לכם שייק בריאות אמיתי, שייק ירוק מלא בויטמינים.

דוגמה לשייק כזה:

חופן של עלים ירוקים: חסה, רוקט, תרד, מנגולד, פטרוזיליה

מלפפון, חצי אבוקדו

תפוח ירוק + אגס

להמתיק בתמר

לשדרוג בריאותי – להוסיף גרגרי גוג'י / זרעי צ'יה / טחינה גולמית / פירות יער

לסיכום

זו הדרך להכניס לגופנו כמות גדולה של מזון בריא עם ערכים תזונתיים גבוהים!

ההכנה פשוטה, וזה מתאים לכל שעות היום – השייקים מעולים לבוקר, המיץ טוב לצהרי היום להתרעננות ואם לא הספקתם אז יש גם את הערב... 






עניין אותך? - הירשם לניוזלטר שלנו 

וקבל טיפים ומתכונים ללא גלוטן - בחינם

קטנים וחשובים

נשלח 11 ביוני 2013, 1:38 על ידי Etrog Tastes   [ עודכן 28 באוק׳ 2013, 1:30 ]

מידי פעם צצים להם מזונות חדשים המגיעים אלינו מרחבי העולם ומתקבלים באהדה גדולה. שניים מהם אלו זרעי צ'יה וגרגרי גוג'י עליהם אכתוב בקצרה גם מהמידע שקראתי וגם מניסיוני האישי.

זרעי צ'יה

אלו זרעים שמקורם מצמח המרווה. הם מכילים חלבון, ויטמינים ומינרלים, מאזנים את הסוכר בדם, מעצימים אנרגיה וטובים לספורטאים ולמצב רוח.

אבל הכי חשוב, ובגלל זה הם נהיו פופולאריים כל כך – הם עשירים באומגה 3.

מומלץ לאכול עד שתי כפות ביום. משתלב טוב מאוד בדגני הבוקר, במיזלי, דייסות, סלטים, שייקים של פירות או ירקות. מומלץ לשלבם באופן יומיומי, אין להם טעם, רק מרקם של גרגירים קטנים.

גרגרי גוג'י

זהו מזון על מהטובים ביותר בעולם! סוג של אוכמניה, נראה כמו צימוק אדום וטעמו עדין ומתקתק.

הם מכילים המון ויטמין C, סידן, ברזל, אבץ, ויטמיני B, סיבים ועוד. הגרגרים האלו הם מקור עשיר לנוגדי חמצון, מה שאומר שהם מפחיתים את השפעת הרדיקלים החופשיים בגוף.

מומלץ להוסיף לשייקים של ירקות או פירות, לדייסה, סלט פירות או לאכול בצורה הטבעית

המיזלי בתמונה המכיל: שקדים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, שומשום, פשתן, זרעי צ'יה וגרגרי גוג'י


 


אהבתם? פרגנו ב"לייק" ושתפו עם חברים :-) 


 


מיזלי:

מיזלי




עניין אותך? - הירשם לניוזלטר שלנו 

וקבל טיפים ומתכונים ללא גלוטן - בחינם

מייבש מזון

נשלח 2 במרץ 2013, 23:42 על ידי Etrog Tastes   [ עודכן 28 באוק׳ 2013, 1:16 ]

בעקבות שיטוטיי בעולם ה"רו פוד" החלטתי לקנות מייבש מזון! בסביבות שמונה בערב, איך שהבית מתחיל להירגע (טוב, נו... עשר), אני מכניסה פלחים של תפוחים, אגסים, בננות קיווי ובבוקר יש לי - לא ייאמן - צ'יפס! טעמו נפלא, כמות השמן בו היא רק השמן הטבעי שמצוי במזונות אלו, ושאותו מומלץ לצרוך. אין בו תוספות של סוכר או חומרים אחרים. טבע שנכנס לגוף, חמים ונעים. הילדים למשל לא האמינו שאין לפירות היבשים צבע זוהר ושאינם נראים כמו פלסטיק מושלם.... מייבש המזון הוא פתרון מצוין עבור אלו הרגישים לגלוטן, בעיקר משום שזה על בסיס אגוזים וירקות. אז גם אם נתעלם לרגע מכך שזה בריא-על, מדובר כאן בהקלה אמיתית על שגרת התזונה שלנו. אכילה של קישואים, פשתן, שקדים ודומיהם מעולם הפירות ירקות קטניות, היא מבורכת, קלה לעיכול ומזינה את גופנו. בזכות השימוש במייבש המזון, נשמרים גם הערכים התזונתיים של כל המזונות הנפלאים האלו כך שאיננו מאבדים דבר בתהליכים תעשיתיים של עיבוד מזון.

אני עושה עכשיו המון התנסויות במייבש, בודקת טעמים, מרקמים, שילובים וחידושים. למשל: קרקר משקדים טחונים, פשתן וירקות... קורנפלקס מכוסמת... מיזלי מאגוזים ופירות.... קציצות מעדשים... ועוגות ללא קמחים, ללא ביצים וכמובן, ללא אפייה...

צלצלו אם תירצו לבוא לטעום אני אשמח לשתף אתכם בטעמים!
 
 

למה שלא תשתפו את הטיפ עם חברים?


 







עניין אותך? - הירשם לניוזלטר שלנו 

וקבל טיפים ומתכונים ללא גלוטן - בחינם

סופגניות ללא גלוטן

נשלח 21 בנוב׳ 2012, 1:38 על ידי Etrog Tastes   [ עודכן 26 באוק׳ 2013, 23:40 ]

כמובן שכולנו זוכרים את נס פך השמן, אבל זה לא אומר שכל הפך צריך להיות 

בתוך הסופגניה....

חדש! סופגניות אפויות טעימות להפליא

מעוניינים לבוא לטעימות? כיתבו למייל etrogtastes@gmail.com 


לבחירתכם:

* סופגניות אפויות

* סופגניות מטוגנות (קלאסיות)

* סופגניות ללא סוכר

אפשרות למילוי שוקולד או ריבת תות

הזמנות יתקבלו 24 שעות מראש


מחירים:

מארז של 5 סופגניות: 40 ש"ח

מארז של 10 סופגניות: 80 ש"ח + 2 נוספות במתנה!

גם אם מקפיאים את הסופגניות טעמן נשאר נפלא!


ועכשיו טיפים:

למי שמעוניין גם להפחית בסוכר, אנחנו ממליצים להמיר את הסוכר בסילאן, או 

בסטיוויה.

לגבי השמן, מומלץ לטגן בשמן עמוק בטמפרטורה שבין 180-200 מעלות, כך 

הסופגניה סופחת אליה פחות שמן מאשר בטיגון רדוד ובחום נמוך. חשוב 

להקפיד שהשמן לא יתחמצן. אם תראו עשן ואדים עולים מהשמן, יש להחליפו.


בברכת חנוכה שמח!




 

למה שלא תשתפו את הטיפ עם חברים?


 




 

הכנתם פעם כדורי שוקולד מפצפוצי אורז? כנסו - זה ממש פשוט  






עניין אותך? - הירשם לניוזלטר שלנו 

וקבל טיפים ומתכונים ללא גלוטן - בחינם

עידן הנבט

נשלח 25 באוק׳ 2012, 13:27 על ידי Etrog Tastes   [ עודכן 21 בנוב׳ 2012, 1:48 ]

אין ספק שאנחנו חיים בעידן של נבטים.
כל מה שבישלנו בעידן הקודם, אנחנו מנביטים בעידן הזה. 

הרעיון בהנבטה הוא לאכול את הדגן בשלמותו כשהוא כבר הפך לנבט ואז ערכו התזונתי רב והוא קל לעיכול. הנבט עשיר בויטמינים ומינרלים, ומה שהכי נחמד בכל העסק הוא שמכינים ממנו לחם!

אנחנו מרוויחים לחם בריא וטעים. באתר של "עידן הנבט" תוכלו לקרוא על הנושא ולהזמין לחם מקינואה מונבטת. ללא גלוטן, כמובן.







  
https://lh6.googleusercontent.com/-WnyB-NQZ1gU/UImZv0OBZOI/AAAAAAAAAfQ/2y6bw4ozsJ8/s144/%25D7%25A0%25D7%2591%25D7%2598%25D7%2599%25D7%259D.jpg




עניין אותך? - הירשם לניוזלטר שלנו 

וקבל טיפים ומתכונים ללא גלוטן - בחינם

1-10 of 17